Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtendexcursie Paddenstoelen

21 september van 07:00 - 13:00

In de nazomer en vroege herfst, als de dagen korten en planten zich al voorbereiden op de winter, gaan schimmels hard aan de slag. Ze maken uit organische resten de voedingsstoffen vrij voor hergebruik door nieuwe planten. Gelukkig voor ons planten schimmels zich voort (andersom is minder gewenst, planten die voort schimmelen) met een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren van vruchtlichamen, de paddenstoelen. Voor mycologen zijn Amethisten, Boleten en Cortinaria’s misschien A-B-C-tjes, wij komen in excursies vaak met verwondering wel uit A en B, maar vanaf C is al moeilijker ;-). Dat maakt het genieten niet minder. Bij zwammen houdt het gesprek gewoon vaker al op voor een naam geplakt kan worden.

Zoals altijd bij het streven naar waarnemen van veel verschillende soorten loont het om diverse terreintypen en bij zwammen ook grondsoorten te bezoeken. We gaan daarom de combinatie van het zandige Laakse strand en het Hulkensteinse bos op zeeklei. Vijftig soorten toch minstens in het vooruitzicht denken we.
Begeleiding door André van den Berg en Huib Leenders.

Heb je zin in een leuke ochtend paddenstoelen kijken? Meld je dan aan via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl onder vermelding van je mobiele nummer.
Er kunnen maximaal 15 mensen mee.


Foto André van den Berg – Grote bloedsteelmycena’s

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
07:00 - 13:00
Evenement Categorie: